Vanaf 24 juni 2019 heeft de website van het gemeentearchief een nieuwe ‘look’. En dat niet alleen, ook zijn er weer nieuwe bronnen aan toegevoegd.

De oude website van het archief was sinds december 2012 online. Door nieuwe technologie was het echter niet voor alle apparaten prettig browsen over onze website. Nu kan dat weer wel prima. Mensen met telefoons en tablets kunnen onze website nu beter doorzoeken.

Bovendien zijn ook nieuwe bronnen toegevoegd aan de website. De gevangenenregisters van het Huis van Bewaring van Tholen over de periode 1830-1888 zijn nu te raadplegen en op naam te bevragen.

We kunnen zien dat inwoners soms enige dagen werden opgesloten voor vergrijpen waar we nu om moeten lachen, maar die in die tijd als een ernstige overtreding werden gezien, zoals het rapen van schelpen of het gooien van sneeuwballen.

Daarnaast zijn er ook nog andere verbeteringen doorgevoerd. De scans en foto’s zijn nu op volledig scherm te raadplegen.  Daarnaast kan de website ook meteen in de Zeeuwse Krantenbank zoeken naar treffers.